Strategie: Aagje van Meegen, creatie: Gummo

Staatsbosbeheer: naar buiten

Staatsbosbeheer heeft talloze mooie wandelpaden, excursies, kampeerterreinen, vakantiehuizen… Maar lang niet iedereen wist dat. Terwijl die mooie belevenissen er juist voor zorgen dat mensen de natuur en Staatsbosbeheer meer gaan waarderen. The Big Picture-strateeg Aagje van Meegen ontwikkelde de communicatie-strategie, die ze met reclamebureau Gummo uitwerkte.

Merkovertuiging: Staatsbosbeheer gelooft dat ze bestaat voor het publiek en dus ook zoveel mogelijk natuur toegankelijk moet maken voor het publiek.

Spanningsveld: we raken steeds meer verwijderd van onze natuur. We zijn ons amper bewust hoe belangrijk de natuur voor ons is en wat het ons allemaal te bieden heeft.

Merkmissie: het mooiste wat Staatsbosbeheer kan doen is mensen laten genieten van de natuur, door de natuur dichterbij te brengen.

Concept: de verschillende plekken en activiteiten worden op een leuke, toegankelijke en herkenbare manier samengebracht in het label “Naar buiten”: een oproep om te gaan genieten van de natuur. Via allerlei media kan Staatsbosbeheer nu al die mooie natuur delen en dichterbij brengen.