Street Store: hang up, help out

De Street Store is ’s werelds eerste pop up store voor daklozen. Daarvoor hebben de bedenkers Max Pazak en Kayli Levitan met de hulp van M&C Saachi Abel Afrika de winkel letterlijk naar de daklozen gebracht, de straat op. Hier mogen daklozen gratis kleren uitzoeken. 

Street Store

Street Store

Nu hoorde ik laatst dat er in Nederland dankzij Marktplaats een tekort is ontstaan aan ingezamelde kleding voor daklozen. Hoe mooi zou het nou zijn als een merk in Nederland het idee van de Street Store oppakt en er een eigen invulling aan geeft? 

Ik denk bijvoorbeeld aan C&A. Een merk dat mode toegankelijk maakt voor een breed publiek. Dus niet alleen maar voor mensen met maatje 34 en een dikke portemonnee; iedereen moet er goed uit kunnen zien. Juist daklozen kunnen zich enorm veel waardiger gaan voelen en een betere indruk achterlaten, als ze ook beter gekleed zijn. 

Dus C&A, zet je toegankelijkheid maatschappelijk in: zet samen met je klanten een eigen variant van de Street Store op. Past ook nog eens mooi bij de Inspired by-campagne, die mode ‘van de straat haalt’.